United zonder Malacia naar Amerika

United vertrekt zonder Malacia naar Amerika, ook Zirkzee ontbreekt nog

24 juli om 16:55

Tyrell Malacia ontbreekt in de selectie van Manchester United voor de tournee naar de Verenigde Staten. De linksback werkt op trainingscomplex Carrington verder aan het herstel van zijn knieblessure, zo maakt de Premier League-grootmacht bekend.

Malacia keerde vorige week terug op het trainingsveld van Manchester United. Dat was een flinke opsteker voor de voormalig Feyenoorder, die liefst veertien maanden was uitgeschakeld. De trip naar de Verenigde Staten komt desondanks te vroeg.

Manager Erik ten Hag kan verder nog geen beroep doen op Joshua Zirkzee. De spits, die overkwam van Bologna, is nog op vakantie na zijn EK-deelname met Oranje. Ook Altay Bayindir, Diogo Dalot, Bruno Fernandes, Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo, Facundo Pellistri, Lisandro Martínez en Luke Shaw zijn nog afwezig na interlandverplichtingen deze zomer.

Met Leny Yoro heeft Ten Hag zijn andere miljoenenaanwinst wel opgenomen in de 29-koppige selectie. Verder zijn onder meer Christian Eriksen, Rasmus Højlund, Scott McTominay, Andre Onana, Jonny Evans, Harry Maguire, Casemiro, Mason Mount, Marcus Rashford, Victor Lindelof, Aaron Wan-Bissaka, Antony, Amad Diallo en Jadon Sancho van de partij.

United speelt drie oefenwedstrijden op Amerikaanse bodem. The Mancunians nemen het op tegen Real Betis, Arsenal en het Liverpool van Arne Slot.