'Ramaj bekenen door City, ook bij Chelsea in beeld'

'Niet één, maar twee Engelse topclubs kijken naar Ajax-sluitpost Ramaj'

24 juli om 12:24
Laatste update: 24 juli om 12:24

Diant Ramaj staat in ieder geval op de radar bij twee Premier League-grootmachten. Niet alleen Chelsea, maar ook Manchester City heeft de 22-jarige doelman van Ajax bekeken. Dat vertelt Voetbal International-verslaggever Tim van Duijn.

Het nieuws sloeg dinsdag in als een bom in Amsterdam: niet Ramaj, maar Remko Pasveer (40) geniet voorlopig de voorkeur van trainer Francesco Farioli bij Ajax. De Duitser trok meteen zijn conclusies en wil deze zomer vertrekken. Chelsea zou al naar hem geïnformeerd hebben, terwijl ook Spaanse clubs interesse tonen. Volgens Van Duijn zijn er echter meer gegadigden, onder wie Premier League-kampioen Manchester City.

"Ik heb nog niet concreet een beeld welke club het wordt. Volgens mij is er ook nog geen bod binnen bij Ajax. Maar ik durf wel aan dat hij weg is in de komende weken", zegt de clubwatcher in de podcast van TransferPioniers. "Dat zal inderdaad een Premier League-club of Spaanse club kunnen zijn, maar welke weet ik echt niet. Ik weet wel dat hij druk bekeken is door Manchester City en dat Chelsea hem op de korrel heeft. Maar er zullen er wel meer geïnteresseerd zijn."

Manchester City zou deze zomer afscheid kunnen nemen van Ederson. De Braziliaanse sluitpost lijkt zelf wel oren te hebben naar een lucratieve overstap naar Saudi-Arabië. Of Ramaj in dat geval in beeld komt als eerste doelman, is de vraag. Chelsea is ook op zoek naar een nieuwe keeper en bracht volgens Fabrizio Romano ook al een bod uit op de Deen Filip Jørgensen van Villarreal.

Ramaj kwam vorige zomer voor zo'n vijf miljoen euro over van Eintracht Frankfurt en veroverde een basisplaats bij Ajax na de blessures van Geronimo Rulli en Jay Gorter. Vervolgens stond hij zijn plek niet meer af. Hoeveel Ramaj nu moet opleveren, is niet duidelijk. Hij ligt nog tot medio 2028 vast in de Johan Cruijff Arena.

Volgens Van Duijn zal Ajax het vertrek van Ramaj in ieder geval opvangen met één en misschien wel twee nieuwe doelmannen. Jeffrey de Lange was eerder al in beeld.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!