Europees voetbal kijken zonder Ziggo

Hoe kan je zonder Ziggo als provider toch Europees voetbal kijken?

24 juli om 10:30

De wedstrijden van de Champions League, Europa League en Conference League zijn vanaf het seizoen 2024/2025 enkel te zien op Ziggo Sport. RTL heeft de rechten niet meer in handen. Hoe kan je als je bij een andere provider zit toch Europees voetbal kijken? VoetbalPrimeur legt het uit.

Ongeveer vijftig procent van de Nederlanders is al abonnee bij Ziggo. In dat geval kan er ‘gewoon’ naar kanaal 14 geschakeld worden om de Champions League, Europa League of Conference League te kijken. Daar worden volgend seizoen de Nederlandse clubs in die toernooien uitgezonden en ook de finales zijn daar te zien.

Hoe kan ik zonder dat ik bij Ziggo zit toch Europees voetbal kijken?

De andere helft van Nederland, waaronder bijvoorbeeld abonnees van KPN of Odido, moeten een account aanmaken via de website ziggo.nl/uefa. Dat is de eis van de UEFA om te kunnen zien of kijkers zich inderdaad in Nederland bevinden.

Na het registreren kan er op de website van Ziggo of via de Ziggo GO-app gekeken worden naar de Europese wedstrijden van hun favoriete clubs. Dit seizoen zijn dat PSV, Feyenoord, Ajax, FC Twente en Go Ahead Eagles. Ook kunnen de duels dan gestreamd worden via een smart-tv. Nederlanders die geen smart-tv in huis hebben en toch op TV willen kijken, zullen bij de buren of vrienden moeten kijken of een mediabox aan moeten schaffen.

Bij het aanmaken van een account bij Ziggo kan er gekozen worden uit drie mogelijkheden:

Ziggo Sport Free: alleen duels van Nederlandse clubs en finales kunnen bekeken worden via de Ziggo GO-app, inclusief korte voor- en nabeschouwing.

Ziggo Sport: iedere avond dat er gespeeld wordt kan er één wedstrijd bekeken worden via kanaal 14 en de Ziggo GO-app, inclusief uitgebreide voor- en nabeschouwing, alle samenvattingen en meer topvoetbal uit onder meer Spanje en Italië.

Ziggo Sport Totaal: alle duels kunnen via zes kanalen bekeken worden en op de Ziggo Sport Totaal-app, inclusief uitgebreide voor- en nabeschouwingen.

Hoe zorg ik dat ik een Ziggo Sport Free-account aanmaak?

Ziggo Sport Free is de gratis versie die Ziggo Sport aanbiedt. Het aanmaken van een account werkt zo:

Stap 1: aanmelden

Stap 2: de Ziggo GO-app downloaden op de smartphone of tablet, of ga naar de website op je pc of laptop.

Stap 3: de wedstrijd kijken.