'Bayern biedt 55 miljoen voor Doué'

'Slechts drie spelers waren duurder: Bayern biedt 'XXL-bedrag' voor buitenspeler'

24 juli om 09:33

Bayern München heeft een nieuw bod uitgebracht op Désiré Doué. De Duitse grootmacht is bereid om ver te gaan voor de pas negentienjarige buitenspeler van Stade Rennes. Sky Sport spreekt van een 'XXL-bedrag'. 

Volgens onder meer Sky wil Bayern liefst 55 miljoen euro betalen voor Doué, inclusief bonussen. Der Rekordmeister zag een eerste voorstel van 35 miljoen afgeslagen, maar komt nu dichter in de buurt van de vraagprijs van Rennes van 60 miljoen. Slechts drie Bayern-spelers waren ooit duurder: Harry Kane (100 miljoen), Lucas Hernández (80 miljoen) en Matthijs de Ligt (67 miljoen).

Doué ziet de overstap naar de Bundesliga-topclub zitten, maar weet dat Paris Saint-Germain zich ook roert. De Ligue 1-kampioen wil het Franse toptalent eveneens dolgraag inlijven. Doué moet de knoop over zijn toekomst nog doorhakken. Wat zijn eventuele transfer naar de Allianz Arena betekent voor Xavi Simons, is niet duidelijk. Bayern probeert de Oranje-international aan te trekken, maar PSG zou hem alleen willen verhuren.

Doué kan na Hiroko Ito, João Palhinha en Michael Olise de vierde zomeraanwinst worden van Bayern. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde Doué afgelopen seizoen al 31 duels in de Ligue 1. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij vijf assists. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!