Gimenez genomineerd CONCACAF

Gimenez genomineerd voor fraaie titel, flinke concurrentie voor Feyenoord-spits

24 juli om 08:44

Santiago Gimenez is genomineerd voor Speler van het Jaar in Noord- en Midden-Amerika. De CONCACAF rijkt de prijs uit aan de beste voetballer uit de Caraïben, Centraal-Amerika of Noord-Amerika.

Mede dankzij vorig seizoen bij Feyenoord mag Gimenez hopen op de uitverkiezing Speler van het Jaar van de CONCACAF. De Mexicaanse spits heeft zes concurrenten die ook in de race zijn voor die uitverkiezing. Dat zijn Christian Pulisic (AC Milan, Verenigde Staten), Alphonso Davies (Bayern München, Canada), Jonathan David (Lille, Canada), Leon Bailey (Aston Villa, Jamaica) en Adalberto Carrasquilla (Houston Dynamo, Panama).

Gimenez maakte vorig seizoen in 41 wedstrijden voor Feyenoord 26 goals en gaf bovendien acht assists. Op clubniveau is de spits van de Rotterdammers bij meer goals betrokken dan de grootste aanvallende concurrenten David (33), Bailey (27) en Pulisic (26).

Het afgelopen jaar kwam Gimenez tien keer uit voor Mexico. Daarin stond de spits zeven keer aan de aftrap. Hij maakte geen goals en gaf één assist. Ook op de Copa América kwam hij deze zomer niet tot scoren. Zijn nominatie heeft hij hoogstwaarschijnlijk ook te danken aan zijn prestaties op de Gold Cup. Hij scoorde in de groepsfase tegen Haïti en maakte twee minuten voor tijd de winnende treffer in de finale tegen Panama.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!