Hendrix tekent bij Preussen Münster

Hendrix strijkt neer in Duitsland: 'Ambitie van de club heeft me overtuigd'

23 juli om 23:51

Het Australische avontuur van Jorrit Hendrix is voorbij. De middenvelder, die onder meer voor PSV en Feyenoord uitkwam, gaat aan de slag op het tweede niveau van Duitsland. 

Hendrix heeft gekozen voor een dienstverband bij SC Preußen Münster, dat na de promotie van afgelopen seizoen nu uitkomt in de 2. Bundesliga. "De successen van de afgelopen jaren en de ambitie van de club hebben mij overtuigd. Deze twee promoties op rij doen mij verlangen naar meer en ik wil graag mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat wij als team ook succesvol zijn in de 2. Bundesliga."

"Jorrit geeft ons met zijn vaardigheden een compleet nieuw element op het middenveld en zal met zijn spelinzicht ook voor de verdeling naar voren zorgen", zegt sportdirecteur Ole Kittner. "Hij kan in krappe ruimtes spelen en ons spel in gang zetten. Hij is heel intelligent. Hij zal zijn teamgenoten beter maken, wat hem bijzonder waardevol maakt voor ons."

Hendrix speelde eerder 239 duels voor PSV en 14 wedstrijden voor Feyenoord. Het afgelopen jaar speelde hij voor Western Sydney. Ook speelde Hendrix één interland voor Oranje