Pfaff verkoopt gesigneerd Maradona-shirt

Pfaff gooit gesigneerd Maradona-shirtje in verkoop, veilinghuis verwacht klapper

23 juli om 22:12

Jean-Marie Pfaff verkoopt een iconisch shirt uit zijn eigen collectie. De Belgische oud-doelman doet een gesigneerd WK-shirt van Diego Maradona van de hand. De verwachte opbrengst? Een miljoen euro. 

Het gaat om het shirt dat Maradona droeg tijdens de halve finale van het WK van 1986. Daarin werd België, met Pfaff onder de lat, met 2-0 verslagen door Argentinië. Pluisje maakte beide treffers. Na afloop van het duel kreeg de legendarische doelman het shirt cadeau. 'Voor El Simpatico (de bijnaam van Pfaff, red.) Jean Marie, met al mijn liefde', krabbelde Maradona een aantal jaren later op het shirt. 

De nieuwe eigenaar van het shirt zal flink de portemonnee moeten trekken voor het pronkstuk, want het bieden begint bij 650.000 euro. Het veilingkantoor dat het shirt onder de hamer gooit, verwacht een fors hogere opbrengst van een miljoen euro. Dat is overigens geen record voor een shirt van Maradona. Het shirt waarin hij zijn beroemde 'Hand van God'-doelpunt maakte, bracht twee jaar geleden 8,4 miljoen euro op. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!