FC Twente beloont Gerritsen met profcontract

Twente verwacht veel van 'nieuwe' goalie: 'Kan de komende jaren doorgroeien'

23 juli om 21:23

FC Twente heeft jeugdkeeper Yannick Gerritsen beloond met een profcontract. Voor de achttienjarige sluitpost van de FC Twente/Heracles Academie gaat er een droom in vervulling. 

"Van jongs af aan was ik al supporter van FC Twente en als je dan de kans krijgt om de overstap naar de jeugdopleiding te maken hoeft je daar niet lang over na te denken", vertelt Gerritsen op de clubkanalen van de Tukkers. "Dat ik vandaag mijn contract heb mogen tekenen is dan ook extra speciaal. Een heel mooie dag."

Gerritsen speelde in de jeugdopleidingen een tijdje samen met Mats Rots en Juliën Mesbahi, twee jongens die inmiddels deel uitmaken van FC Twente 1. "Als je ziet hoe die jongen het doen is dat wel een extra motivatie voor mij. De jeugd krijgt een kans en dat wil je uiteindelijk ook. Elke dag op het veld staan met het eerste team en daar beter van te worden."

Het eerste deel van de voorbereiding werkte Gerritsen af met het eerste elftal van Twente. "De andere keepers nemen je overal in mee en praten veel met je. Alles gaat sneller bij het eerste en daar leer je in korte tijd veel van als jonge keeper. Komend seizoen zal ik mijn wedstrijden in de Academie spelen en zo veel als mogelijk meetrainen met het eerste."

Mooie toekomst voor de boeg

Technisch directeur Arnold Bruggink voorziet een mooie toekomst voor de jonge doelman. "Yannick speelt vanaf zijn twaalfde jaar in de Academie en hij heeft zich de laatste jaren nadrukkelijk laten zien als doelman. Hij is een van de talenten uit de Academie waarvan wij verwachten dat hij de komende jaren door kan groeien bij FC Twente. Het is ook mooi dat opnieuw een jongen uit de regio op deze manier de stap maakt vanuit de jeugdopleiding."