Panathinaikos wil Wijndal van Ajax huren

'Ajax krijgt belletje van Panathinaikos en kan grootverdiener tijdelijk slijten'

24 juli om 07:15
Laatste update: 24 juli om 07:15

Panathinaikos heeft bij Ajax aangeklopt voor het huren van Owen Wijndal, aldus De Telegraaf. De linksback heeft zelf echter aangegeven dat hij een stap naar Griekenland niet ziet zitten.

Volgens de krant had Ajax wel oren naar een (tijdelijke) transfer van Wijndal. De verdediger maakte in de voorbereiding wel indruk als linksback, maar zijn salaris zou voor de Amsterdammers nogal een investering zijn. Wijndal mag daarom uitkijken naar een nieuwe club, maar de verdediger wil vooralsnog voor zijn kans in de Johan Cruijff ArenA gaan.

Ajax-trainer Francesco Farioli zou op de linksbackpositie zijn keuze al gemaakt hebben. Jorrel Hato wordt komend seizoen de nummer één aan die kant, met Youri Baas als backup. Wijndal komt daar dus ook niet in de plannen voor, net als Borna Sosa. De Kroaat werd vorig jaar zomer nog voor acht miljoen euro naar Amsterdam gehaald.

Dat juist Panathinaikos zich bij Ajax meldt, is lichtelijk pikant te noemen, aangezien de Grieken mogelijk in Europees verband tegen de Amsterdammers moeten spelen. Als de ploeg van Farioli het tweeluik tegen FK Vojvodina overleeft, dan wacht in de volgende ronde van de Europa League een treffen met de winnaar van Botev Plovdiv - Panathinaikos.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!