NEC reageert op klagende fans in voorbereiding

NEC geeft tekst en uitleg aan boze fans: 'Hadden we aan kunnen zien komen'

23 juli om 18:24
Laatste update: 25 juli om 10:38

Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC heeft tekst en uitleg gegeven over het feit dat de Nijmegenaren nauwelijks te zien zijn in de voorbereiding. Supporters van de club klagen over het grote aantal besloten oefenwedstrijden, die ook nog eens buiten de regio worden afgewerkt. 

De oefenpot tegen Olympiakos was een affiche waar NEC-fans reikhalzend naar uitkeken, net als de wedstrijd tegen Standard Luik. Tot grote onvrede werden die duels achter gesloten deuren en op een geheime locatie gespeeld. De krachtmeting met Hertha BSC vond bovendien plaats op het trainingskamp in Oostenrijk. 

"Wij hadden dat ook liever anders gezien, maar het staat als een paal boven water dat wij er alles aan hebben gedaan om de wedstrijden tegen Standard en Olympiakos in de regio met publiek te spelen", vertelt Van Schaik aan De Gelderlander. Volgens de algemeen directeur was er geen bespeelbaar veld beschikbaar. "En bovenal vanwege de veiligheid. In deze periode is er door de zomervakanties en de Nijmeegse vierdaagse bijna geen politie beschikbaar."

De wedstrijden konden ook niet in De Goffert worden gespeeld, aldus Van Schaik. Dat heeft te maken met het opnieuw inzaaien van het veld. Of NEC dit scenario niet al weken aan kon zien komen? "Natuurlijk, maar het belangrijkste is het sportieve oogpunt. We zijn een voetbalclub en voetbal staat dus bij ons op 1, 2 en 3. Vorig jaar hadden we een zwak oefenprogramma, daar kregen we de rekening voor gepresenteerd in de openingsfase van de competitie."

Volgens Van Schaik is de relatie met de achterban goed, ondanks de klachten. "Ik denk dat ze het niet leuk vinden, maar dat ze het wel snappen met deze uitleg."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!