'Simons op huurbasis naar Leipzig'

'Verrassende wending transfersaga Simons, PSG heeft geen intentie om te verkopen'

23 juli om 16:14
Laatste update: 23 juli om 16:48

RB Leipzig heeft vertrouwen in de komst van Xavi Simons. Met dat nieuws pakt Fabrizio Romano uit. De aanvaller annex middenvelder moet wederom op huurbasis overkomen van Paris Saint-Germain. 

Lange tijd leek het erop dat Simons zijn laatste wedstrijd voor RB Leipzig gespeeld had, maar volgens de doorgaans goed ingevoerde Romano is niets minder waar. De middenvelder annex aanvaller lijkt hard op weg naar de Duitse grootmacht. De strijd met Bayern München om de handtekening van Simons is nog steeds gaande, maar Leipzig verwacht snel groen licht. 

Dit heeft alles te maken met het feit dat Paris Saint-Germain niet de intentie heeft om te verkopen. Dat is wel waar Bayern München aan dacht. Eerder leken ook Manchester United en FC Barcelona in de markt voor Simons, maar die eventuele transfers werden nooit écht serieus. Leipzig-CEO Oliver Mintzlaff is wel serieus en dat lijkt dus zijn vruchten af te werpen. 

Vorig seizoen speelde Simons ook op huurbasis voor Leipzig. In 43 wedstrijden scoorde het 21-jarige talent tien keer en hij gaf vijftien assists. Op het EK scoorde Simons één keer voor Oranje en verzorgde hij drie assists. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!