'Chelsea informeert bij Ajax naar Ramaj'

'Chelsea informeert bij Ajax naar voorwaarden van transfer Ramaj'

23 juli om 14:34

Het nieuws dat een vertrek van Diant Ramaj niet langer onbespreekbaar is voor Ajax, is ook tot in het buitenland doorgedrongen. De 22-jarige doelman geniet interesse van Spaanse clubs én Chelsea, meldt transferverslaggever Luca Bendoni dinsdagmiddag.

Ramaj dreigt zijn basisplaats bij Ajax te verliezen aan Remko Pasveer, schreef Voetbal International eerder op de dag. De Amsterdammers lijken open te staan voor een transfer van de Duitser, zodat er financieel ruimte wordt gemaakt. 

Volgens Bendoni, die deel uitmaakt van het team rond transferexpert Gianluca di Marzio, zitten Spaanse clubs op het vinkentouw. Wel zouden zij inzetten op een huurovereenkomst. Het is de vraag of dat voor Ajax aantrekkelijk is. Ook Chelsea informeerde echter al in de Johan Cruijff Arena. The Blues wilden de voorwaarden van een eventuele deal weten, klinkt het. Chelsea onderzoekt nog wel meerdere opties.

Ramaj heeft nog een contract tot medio 2028. Ajax nam hem vorig jaar voor zo'n vijf miljoen euro over van Eintracht Frankfurt. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!