Marsman over Carranza en Feyenoord

Feyenoord haalt 'nieuwe Kuyt' in huis: 'Hij schoot de bal met keeper en al erin'

24 juli om 13:30
Laatste update: 24 juli om 13:35

Feyenoord heeft met de komst van Julián Carranza een type Dirk Kuyt in huis gehaald. Dat vertelt Nick Marsman in gesprek met VoetbalPrimeur. De kersverse spits van de Rotterdammers schoot de doelman bij Inter Miami CF geregeld met bal en al het doel in.

Carranza maakte deze zomer transfervrij de overstap van Philadelphia Union naar Feyenoord. Vóór zijn verblijf in Philadelphia speelde de spits voor Inter Miami, waar hij Marsman tegenkwam. De oud-doelman van Feyenoord omschrijft de spits als 'echt een heel goede jongen'. "Hij was toen nog erg jong", steekt Marsman van wal tegenover deze website. "Hij kwam als een redelijk groot talent naar Miami toe."

Door de aanwezigheid van Gonzalo Higuaín had Carranza het moeilijk in Florida. "Hij speelde weinig, Higuaín kreeg al het vertrouwen", aldus Marsman, die desondanks een positief gevoel heeft overgehouden aan de spits. "Het is een sociale jongen, altijd vrolijk. Hij probeerde ook met de jongens die niet uit Zuid-Amerika kwamen om te gaan en was altijd geïnteresseerd. Hij trainde hard om zich te laten zien. Je zag wel dat hij struggelde met de weinige speeltijd. Fysiek had hij alles om een goede speler te worden."

Julian Carranza Feyenoord

'Ik vergelijk hem met Kuyt'
Voor veel Feyenoord-fans is het nog onduidelijk wat voor speler de Rotterdammers met Carranza in huis hebben gehaald. Marsman vindt het niet per se een type-Santiago Gimenez. "Ik vergelijk hem meer met Dirk Kuyt. Het is echt een sterke, bonkige jongen. Niet super verfijnd, maar toch overal wel goed in. Hij is goed met het hoofd, kan goed afmaken, maakt de vieze loopjes en doet extra werk. Op die manier zou ik hem omschrijven."

Wat Marsman vooral is bijgebleven, is dat Carranza enorm hard kan schieten. Lachend: "Dat was nooit echt fijn bij de afwerkvormen van dichtbij. Dan was hij altijd degene die de bal met keeper en al erin schoot. Toen schoot hij geregeld puur op kracht. Dan zeiden we: waarom schiet je af en toe niet wat rustiger met de binnenkant? Als ik nu zijn goals zie bij Philadelphia zitten er ook vaak bekeken balletjes tussen. Misschien had dat toen ook met een beetje frustratie, het niet spelen en vertrouwen te maken."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

'Het is geen heethoofd, vooral een lieve jongen'
Wie de statistieken van Carranza bij Philadelphia Union bekijkt, ziet naast goals ook veel gele kaarten. De spits beschikt over een goede dosis Argentijns temperament. "Maar ik zou niet direct zeggen dat het een heethoofd is. Het is een hele lieve jongen. Maar ja, hij wil wel winnen als hij op het veld staat. Hij doet veel werk en loopt dan een keertje door. Misschien is hij soms wat ongelukkig. Dan wil hij te veel werken voor het team. Dan maakt hij een domme tackle, een spitsenovertreding."

Carranza tekende een contract tot medio 2028 bij Feyenoord. In gesprek met VoetbalPrimeur liet de spits weten dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft in Rotterdam. De aanvaller is onder de indruk van trainer Brian Priske en trekt veel op met Gimenez. Bekijk die interviews hieronder.