'Sparta wil City-talent Kayky huren'

'Sparta strijdt met Pusic om huur van Manchester City-talent van 10 miljoen'

23 juli om 14:15

Sparta is in de markt voor Kayky. De 21-jarige Braziliaan mag op huurbasis vertrekken bij Manchester City, meldt Fabrizio Romano. De Rotterdammers ondervinden wel geduchte concurrentie.

Volgens de Italiaanse transferexpert strijdt Sparta met name met Shakhtar Donetsk om de tijdelijke komst van Kayky. Bij de Oekraïense topclub staat Marino Pusic aan het roer. Voor Kayky wordt het zijn derde uitleenbeurt. De afgelopen seizoenen stalde de Premier League-kampioen hem al bij het Portugese Paços Ferreira en het Braziliaanse EC Bahia.

Manchester City betaalde in 2021 nog tien miljoen euro voor Kayky, die overkwam van Fluminense. De Braziliaan is een linksbenige vleugelaanvaller, die het liefst vanaf de rechterflank speelt. Hij heeft nog een contract tot medio 2026 in het Etihad Stadium. Het afgelopen halfjaar kampte Kayky met een knieblessure, maar daarvan is hij inmiddels hersteld.

Mocht Sparta de strijd winnen, dan treedt Kayky in de voetsporen van spelers als Koki Saito en Metinho. Zij werden eerder gehuurd van The City Football Group. Metinho is bovendien ook komend seizoen nog op Het Kasteel te bewonderen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!