Excelsior neemt Warmerdam over van Sparta

Officieel: Excelsior haalt 'versterking aan bovenkant' op bij Sparta

23 juli om 13:24

Django Warmerdam heeft zijn transfer naar Excelsior beklonken. De 28-jarige linksback komt over van stadgenoot Sparta, waar hij overbodig was geworden.

Warmerdam speelde pas een jaar voor Sparta, nadat hij transfervrij was opgepikt bij FC Utrecht. De verdediger kwam tot zeventien officiële duels voor de Kasteelheren, maar mocht nu alweer vertrekken ondanks een doorlopend contract tot medio 2025. Djevencio van der Kust is hem voorbij gestreefd in de pikorde. Komend seizoen komt Warmerdam met Excelsior uit in de Keuken Kampioen Divisie.

"We zijn blij dat Django voor het verhaal van Excelsior heeft gekozen", reageert technisch manager Niels van Duinen van de Kralingers. "Met Django halen we een goede voetballer binnen die op meerdere posities uit de voeten kan. Daarnaast is het iemand die veel gezien heeft in de Nederlandse competitie en daardoor weet wat er van hem gevraagd wordt. Met zijn ervaring verwachten wij dat hij ons aan de bovenkant van de kleedkamer gaat versterken."

Warmerdam staat dinsdag voor het eerst op het trainingsveld bij Excelsior. "Ik heb voor deze club gekozen omdat ik weer lekker wil gaan voetballen en wil laten zien wat ik kan. Ik hoop met mijn Eredivisie-ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan dit team. Ik ben van origine een aanvallende linksback, die graag mee naar voren wil. Daarnaast heb ik in de jeugd en bij mijn vorige clubs ook veel als linker centrale verdediger en verdedigende middenvelder gespeeld."

De vleugelverdediger kwam eerder uit voor Ajax (jeugd), PEC Zwolle en FC Groningen.