'Huijsen kan naar de Premier League'

'Huijsen nadert Juventus-exit: Engelse interesse voor verdediger'

23 juli om 12:45

Dean Huijsen zet zijn loopbaan mogelijk voort in de Premier League. De negentienjarige verdediger staat in de belangstelling van Bournemouth, meldt de Italiaanse transferexpert Alfredo Pedullà.

Huijsen is hard op weg naar de uitgang bij Juventus, dat hem al buiten de selectie heeft gelaten voor het trainingskamp in Duitsland. Volgens Italiaanse media is een vertrek van het Nederlands-Spaanse talent in de maak. Hij werd al in verband gebracht met Bundesliga-clubs Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en VfB Stuttgart, maar volgens Pedullà pakt Bournemouth nu door.

Directeur voetbal Tiago Pinto van The Cherries maakt werk van de komst van Huijsen. De Portugees was tot februari verantwoordelijk voor de transferzaken bij AS Roma. In die hoedanigheid wist hij de jonge mandekker het afgelopen halfjaar al te huren van Juventus. Nu zet Pinto in op een hereniging bij Bournemouth, de club van onder anderen Justin Kluivert. Paris Saint-Germain toonde de afgelopen dagen ook voorzichtige interesse, maar lijkt niet door te pakken.

Pedullà stelt dat Huijsen zelf dolgraag naar Engeland wil. De Oude Dame verlangt zo'n 25 miljoen euro voor hem.