'Ramaj kan vertrekken, De Lange al in beeld bij Ajax'

'Ajax zoekt tweede keeper als Ramaj vertrekt: Eredivisie-sluitpost al in beeld'

23 juli om 12:25

Mocht Diant Ramaj vertrekken bij Ajax, dan lijken de Amsterdammers niet diep in de buidel te willen tasten voor een vervanger. Volgens Voetbal International zal een deel van het bedrag gebruikt kunnen worden voor een tweede keeper, die achter Remko Pasveer wordt klaargestoomd.

Het weekblad weet dat Jeffrey de Lange eerder al in beeld was voor die rol. De 26-jarige sluitpost was actief in de jeugd van Ajax. In 2017 maakte hij de overstap naar FC Twente, waar hij het tot tweede doelman schopte. Go Ahead pikte hem in 2022 op en in De Adelaarshorst is De Lange uitgegroeid tot een steunpilaar. Hij miste afgelopen seizoen geen duel in de Eredivisie, inclusief play-offs. In 36 optredens hield hij elf keer de nul en incasseerde hij 48 tegengoals.

VI pakte dinsdag uit met het nieuws dat Ramaj zijn basisplaats lijkt te verliezen aan Remko Pasveer. Een transfer van de Duitser wordt daardoor niet langer uitgesloten. Hij kan het broodnodige geld in het laatje brengen, waardoor Ajax zich op andere posities kan versterken.

Naast Pasveer en Ramaj kan trainer Francesco Farioli momenteel ook nog beschikken over Jay Gorter en Geronimo Rulli. Die laatste lijkt echter ook nog te vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. Gorter kampt momenteel met fysiek malheur.