'Aanwezigheid Ballack verklaard: Fortuna sluit deal met ex-ster'

Update: Fortuna presenteert middenvelder in bijzijn van Michael Ballack

24 juli om 11:50
Laatste update: 24 juli om 11:50

Fortuna Sittard gaat zich versterken met Luka Tunjic. Dat meldt Fabrizio Romano dinsdag. De achttienjarige middenvelder was transfervrij, nadat zijn contract bij Holstein Kiel deze zomer afliep.

Tunjic is geboren en getogen in Duitsland, maar zijn roots liggen in Kroatië en Bosnië. Voor dat laatste land speelde hij al enkele jeugdinterlands. De aanvallende middenvelder was sinds 2020 actief in de jeugd van Holstein Kiel. 

Tunjic behoort tot de stal van Michael Ballack, weet de Italiaanse transferexpert. Hij was zelfs één van de eerste spelers die de oud-speler van Bayer Leverkusen, Bayern München en Chelsea vastlegde. Het verklaart mogelijk ook waarom de 98-voudig international van Die Mannschaft al in februari op de tribune werd gespot in Sittard tijdens een thuisduel met sc Heerenveen.

Volgens Romano heeft Fortuna-voorzitter Isitan Gün de deal rondgemaakt. Tunjic krijgt nu onder trainer Danny Buijs de kans om zich verder te ontwikkelen. 

Update: Fortuna Sittard heeft de komst van Luka Tunjic bekendgemaakt. De achttienjarige middenvelder tekende woensdag - in het bijzijn van zaakwaarnemer Michael Ballack - een contract tot medio 2026. Tunjic was transfervrij na het aflopen van zijn verbintenis bij Holstein Kiel.