Feyenoord en Heerenveen bevestigen: huur zonder optie tot koop

Feyenoord en Heerenveen bevestigen deal: huur zonder optie tot koop

23 juli om 11:42
Laatste update: 23 juli om 11:44

Het is rond: Ilias Sebaoui verlaat Feyenoord voor sc Heerenveen. De 22-jarige buitenspeler wordt gehuurd en is de zesde versterking voor de ploeg van trainer Robin van Persie.

De overstap van Sebaoui naar Heerenveen hing al geruime tijd in de lucht en is nu officieel. Het gaat om een kale huur: Feyenoord heeft geen toestemming gegeven voor een optie tot koop. Onder meer NAC Breda was ook in de markt voor de gewilde aanvaller uit België.

"Met de komst van Ilias zijn de vleugelposities dubbel bezet", reageert Ferry de Haan, algemeen directeur van Heerenveen. "Ilias is technisch vaardig, heeft een goede dribbel en kan met zijn kwaliteiten beslissend zijn. We zijn blij dat we komend seizoen over hem kunnen beschikken."

Sebaoui werd vorig seizoen ook uitgeleend door Feyenoord. In het shirt van FC Dordrecht maakte hij veel indruk. Zijn contract in De Kuip werd verlengd, maar een doorbraak in de Rotterdamse hoofdmacht bleek nog een brug te ver.

Met de komst van Sebaoui sorteert Heerenveen voor op een vertrek van Osame Sahraoui, die in de nadrukkelijke belangstelling van Lille OSC staat. De Friezen versterkten zich deze zomer al met Danilo Al-Saed, Amara Condé, Levi Smans, Sam Kersten en Mateja Milovanovic.