'Atlético betaalt 35 miljoen voor Dovbyk'

'Atlético Madrid nadert akkoord: La Liga-topscorer gaat Morata opvolgen'

23 juli om 09:46
Laatste update: 23 juli om 10:00

Atlético Madrid lijkt zich spoedig te versterken met Artem Dovbyk. De topscorer van La Liga in het afgelopen seizoen moet de vervanger worden van Alvaro Morata, die net als Memphis Depay is vertrokken bij Los Rojiblancos.

Volgens Relevo en Diario AS heeft Atlético al een mondeling akkoord bereikt met Dovbyk. De 27-jarige Oekraïense spits maakte het afgelopen seizoen indruk bij Girona, dat hem over had genomen van SK Dnipro voor 7,75 miljoen euro. Nu kan hij een veelvoud opleveren, al lijken de Madrilenen niet aan de transferclausule van veertig miljoen euro te willen voldoen. Desondanks stevenen beide clubs af op een akkoord.

Dovbyk moet voor dertig miljoen euro de overstap maken. Met eenvoudig te bereiken bonussen kan het bedrag nog oplopen tot 35 miljoen, aldus AS. Ook Relevo meldt dat de transfer binnen enkele dagen afgerond kan worden. Dovbyk was de favoriet van Diego Simeone om het vertrek van Morata op te vangen. De spits scoorde het afgelopen seizoen 24 keer en gaf acht assists in 36 La Liga-duels.

Voor Girona zijn de druiven wel wat zuur. De Catalaanse ploeg eindigde knap als derde, nog voor Atlético, en betaalt de prijs voor dat succes. Zo werd Aleix García al verkocht aan Bayer Leverkusen en maakt Sávio de overstap naar zusterclub Manchester City. Daartegenover staat de komst van onder meer Abel Ruiz, Ladislav Krejci, Donny van de Beek en Gabriël Misehouy.