'Clausule Frimpong loopt af'

'Wending in transfersaga Frimpong: clausule verlopen, Leverkusen-exit ver weg'

23 juli om 09:16
Laatste update: 23 juli om 11:24

Het lijkt erop dat Jeremie Frimpong 'gewoon' bij Bayer Leverkusen blijft. De afkoopclausule in het contract van de wingback liep zondag af. BILD ziet geen reden waarom een club zich nu wel zou melden voor de Oranje-international.

Frimpong kon tot afgelopen zondag voor veertig miljoen euro opgepikt worden bij Bayer Leverkusen. Die clausule is nu verlopen, waardoor de kans groot is dat de wingback 'gewoon' bij Bayer Leverkusen blijft. De Duitse kampioen heeft nu namelijk de volledige controle over Frimpong. De Duitsers kunnen vragen wat ze willen voor de rechtspoot.

De marktwaarde van Frimpong is volgens BILD ruim vijftig miljoen euro, waardoor clubs ineens tien miljoen euro meer moeten betalen als ze Frimpong over willen nemen. De Duitse krant verwacht niet dat clubs zich nu wel ineens zouden melden voor Frimpong. Manchester United gold als een van de gegadigden en werd maandag opnieuw als geïnteresseerde club genoemd in Engeland. Bayer Leverkusen kan bij een eventuele onderhandeling vragen wat het wil aan The Mancunians. De back heeft nog een contract tot medio 2028 in Duitsland.

Frimpong kwam afgelopen seizoen tot 47 duels voor Bayer Leverkusen. Daarin scoorde hij veertien keer en gaf bij 12 assists. Met die prestaties verdiende hij een plekje in de EK-selectie van Oranje. Op het eindtoernooi kwam de back drie keer in actie voor Nederland.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!