Arteta lyrisch over 'grote persoonlijkheid' Timber

Arteta lyrisch over 'grote persoonlijkheid' Timber: 'Een geweldige toevoeging'

23 juli om 08:55

Mikel Arteta steekt de loftrompet over Jurriën Timber. De manager van Arsenal prijst de mentaliteit van de Nederlandse verdediger, die bijna het gehele vorige seizoen miste door een gescheurde kruisband.

Timber maakte vorig jaar de overstap van Ajax naar Arsenal, dat veertig miljoen euro voor hem over had. De 23-jarige mandekker zag zijn debuutseizoen in het water vallen, maar volgens Arteta is hij nu op de goede weg. "Hij is zo bereidwillig, dat zie je aan zijn lichaamstaal en de manier waarop hij zich gedraagt. Hij heeft zo hard gewerkt, ik denk dat hij op een heel goede plek is op dit moment", zegt de Spanjaard op de website van The Gunners.

Arteta is nog wel voorzichtig met Timber. "We zullen hem de komende weken goed moeten managen, zeker omdat het werk dat hij de laatste maanden heeft kunnen doen heel anders is dan in de komende twee weken. Maar we zijn erg enthousiast."

Arteta beaamt dat Timber het soms moeilijk had met zijn zware blessure. "Natuurlijk heeft hij die momenten gehad. Het is niet makkelijk om naar een grote club als deze te komen, bepaalde verwachtingen te hebben en dan op dag één van de Premier League ben je er voor de rest van het seizoen uit. Mentaal is hij echter een heel sterke jongen. Hij heeft geweldige mensen om zich heen en hopelijk maakt dat hem een betere speler."

Aan de mentaliteit van de ex-Ajacied zal het niet liggen. "Hij is een leider. Hij houdt ervan om in de schijnwerpers te staan en heeft een grote persoonlijkheid in alles wat we doen. Hij is verbaal aanwezig en technisch extreem begaafd. Hij is een geweldige toevoeging voor het team."

Arsenal is afgereisd naar de Verenigde Staten, waar het oefenduels speelt met Bournemouth, Manchester United en Liverpool. De voorbereiding wordt afgesloten met vriendschappelijke wedstrijden tegen Bayer Leverkusen en Olympique Lyon in het Emirates Stadium. De Londenaren grepen vorig seizoen net naast de titel in de Premier League.