'Liverpool en Slot betalen 60 miljoen voor Kubo'

'Eerste transfer Slot: Liverpool betaalt 60 miljoen voor La Liga-smaakmaker'

23 juli om 07:36

Arne Slot mag spoedig zijn eerste aankoop verwelkomen bij Liverpool. Volgens Japanse media maakt Takefusa Kubo de overstap naar Anfield. De 23-jarige dribbelaar komt over van Real Sociedad.

De Japanse sportkrant Sports Nippon meldt dat de transfer van Kubo naar Liverpool al in de afrondende fase is. De zaakwaarnemer van de rechtsbuiten is afgereisd naar Engeland om de deal te beklinken. The Reds zouden bereid zijn om de transferclausule in het contract van Kubo te lichten. Hij kan voor zestig miljoen euro worden overgenomen van Real Sociedad.

Kubo moet daarmee de eerste aankoop worden in het tijdperk Slot. De Japanse international was het afgelopen seizoen goed voor zeven doelpunten en vijf assists in 41 officiële duels. De Basken namen hem twee jaar geleden voor zo'n 6,5 miljoen euro over van Real Madrid, waar hij niet wist door te breken. Eerder speelde de vleugelaanvaller ook in de jeugd van FC Barcelona. 

Met Kubo lijkt Liverpool alvast in te spelen op een toekomstig vertrek van Mohamed Salah. Komend seizoen kan Slot in principe nog wel een beroep doen op de 32-jarige Egyptische ster, die een uitstekende indruk maakt tijdens de voorbereiding.