Taylor: 'Ik ruil Ajax niet zomaar in'

'Dit is mijn droomclub, plaatje moet wel héél goed zijn wil ik Ajax inruilen'

23 juli om 07:17

Kenneth Taylor heeft een streep gezet onder een bijzonder teleurstellend jaar en merkt dat er nieuwe energie is bij Ajax. De 22-jarige middenvelder stelt dat de Amsterdammers onder Francesco Farioli weer op de goede weg zijn.

"Hmm ja, zonder andere mensen af te vallen natuurlijk: er heerst gewoon een goede energie, een nieuwe vibe. Dat komt niet alleen door de nieuwe trainer hoor, ook van de spelers en de nieuwe mensen in de clubleiding. Die energie voelen wij ook, dat het weer de goede kant op gaat met de club", zegt Taylor tegen Voetbal International.

De viervoudig international spreekt van een nieuwe start. Hoewel hij soms met mental coach Joost Leenders praat, heeft hij al een streep gezet onder vorig seizoen. "Ik zie het soms misschien ook gewoon wat simpeler dan andere mensen: het is gebeurd, dan kan ik er ook niets meer aan veranderen. Het enige dat ik kan doen is: man up, gewoon de volgende dag weer klaar staan en mijn best doen. Dat is mijn mentaliteit en hoe ik met alles in het leven sta. Misschien is dat wel iets te simpel soms, maar het helpt mij wel heel erg. Ik wil daarmee niet zeggen dat het niets met me gedaan heeft, hoor, maar ik kan er letterlijk niets aan veranderen."

Taylor maakt zich nu op voor eerherstel met Ajax, waarvoor hij nu 113 officiële duels speelde. Denkt hij weleens aan een transfer? "Weet je wat het is: Ajax is eigenlijk gewoon mijn droomclub. Ik speel al vanaf mijn achtste voor de club waar ik fan van ben. Ik ruil Ajax niet zomaar in. Dan moet het plaatje wel echt héél goed zijn, wil ik daarover nadenken. Ik speel niet voor Ajax om me in de kijker van andere clubs te spelen, ik speel voor Ajax om te winnen met deze club. Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt, maar zo lang ik hier ben, zal ik daar alles voor geven."