FC Twente-kansen ingeschat

Kwakman vindt Twente 'underdog' na CL-loting: 'Is ook helemaal geen schande toch?'

22 juli om 23:52
Laatste update: 22 juli om 23:52

Kees Kwakman vindt FC Twente de underdog tegen RB Salzburg. De Tukkers werden maandag bij de loting voor de derde voorronde van de Champions League gekoppeld aan de Oostenrijkers, die sinds kort getraind worden door Pepijn Lijnders. 

'Het een-na-slechtste scenario', zo omschrijft Kwakman de loting van Twente. De ploeg van trainer Joseph Oosting had naast Salzburg ook Rangers FC, Slavia Praag en LOSC Lille kunnen loten. "Lille was de slechtste geweest, ook qua fysiek", vervolgt Kwakman bij het ESPN-programma VoetbalPraat. "Maar Salzburg heeft ook een nieuwe trainer. Je moet maar afwachten hoe dat gaat."

Op basis van het recente verleden kan je concluderen dat de Oostenrijkers de favoriet zijn, stelt Kwakman. "Ze speelden vorig jaar nog gewoon Champions League. Toen zaten ze bij Internazionale, Benfica en Real Sociedad in de poule. Dit is een serieuze Europese ploeg. Ja, ik vind Twente de underdog. Dat is ook helemaal geen schande toch. Ook als je kijkt naar wat ze (Salzburg) de laatste jaren hebben gedaan, wat voor spelers ze hebben opgeleid."

De analist doelt daarmee zeer waarschijnlijk op spelers als Karim Adeyemi (Borussia Dortmund), Dominik Szoboszlai (Liverpool), Erling Haaland (Manchester City) en Benjamin Sesko (RB Leipzig). Op 6 augustus speelt Twente het eerste duel tegen Salzburg. Een week later is de return in Enschede. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!