Arsenal presenteert Riccardo Calafiori

Toptransfer een feit: Arsenal betaalt 50 miljoen en presenteert EK-uitblinker

29 juli om 18:19
Laatste update: 30 juli om 10:32

Riccardo Calafiori mag zich officieel speler van Arsenal noemen. De Italiaanse mandekker plukt daarmee de vruchten van een sterk seizoen bij zowel Bologna als het Italiaanse nationale elftal. The Gunners betalen tientallen miljoenen euro's voor zijn diensten. 

De transfer van Calafiori naar Arsenal diende zich al een tijdje aan. Diverse transferexperts, onder wie Fabrizio Romano en Matteo Moretto, maakten dagen terug al melding van zijn overstap. Nu is het in kannen en kruiken. Calafiori heeft in het Emirates een krabbel gezet onder een verbintenis tot de zomer van 2029. Arsenal betaalt ongeveer 50 miljoen euro. 

Calafiori speelde pas één seizoen bij Bologna, dat de oud-speler van AS Roma en Genoa vorig jaar oppikte bij FC Basel. Bij de Toscaanse club maakte hij afgelopen seizoen een grote indruk. Zijn aandeel in het bereiken van Champions League-voetbal was aanzienlijk. Ook zijn optreden op het EK bij een verder zeer stroef spelend Italië gooide hoge ogen. 

Bij Arsenal wordt de 22-jarige Romein een concurrent van onder anderen Jurriën Timber, al werd de Nederlander vorig seizoen door manager Mikel Arteta ook als linksback gebruikt. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!