FC Utrecht huurt Yoann Cathline van FC Lorient

Jans heeft aanvallende versterking binnen: Utrecht presenteert Almere-uitblinker

23 juli om 19:00
Laatste update: 24 juli om 12:36

FC Utrecht heeft Yoann Cathline gepresenteerd. De 21-jarige aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van het Franse FC Lorient. In de huurdeal is ook een optie tot koop opgenomen. 

Cathline speelde afgelopen jaar al op huurbasis in de Eredivisie voor Almere City. De Franse vleugelaanvaller kwam onder trainer Alex Pastoor tot 31 officiële duels, waarin hij goed was voor zes doelpunten en vier assists. 

Utrecht wilde Cathline al in een eerder stadium strikken, maar een overgang leek aanvankelijk nog lastig te realiseren. Uiteindelijk werd er toch een doorbraak gevonden. De Frans jeugdinternational is allerminst de eerste zomeraanwinst voor trainer Ron Jans. Utrecht versterkte zich eerder ook al met Noah Ohio, Siebe Horemans, Alonzo Engwanda, David Min, Matisse Didden, Tom de Graaff, Paxten Aaronson en Miguel Rodriguez. 

Op zondag 11 augustus kan Cathline zijn Eredivisie-debuut maken voor Utrecht. Dan begint de nummer zeven van het afgelopen seizoen de nieuwe campagne met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!