Vermeulen ziet Ajax niet top 3 aanvallen komend jaar

'Ajax heeft een prima selectie om vierde of vijfde mee te worden in de Eredivisie'

23 juli om 07:20

Analist en commentator Arno Vermeulen denkt niet dat Ajax komend jaar weer hoge ogen gaat gooien in de Eredivisie. Bij Voetbalpraat van ESPN geeft hij de Amsterdammers het advies om zich op een plek in de top vier te richten.

"Dit is een prima selectie om vierde of vijfde mee te worden", luidt de conclusie van Vermeulen over de Ajax-spelers. "Kijk, ze zullen conditioneel beter zijn dan afgelopen jaar. Dat was natuurlijk een rommeljaar. Daar hebben ze dingen laten liggen. Spelers waren aan het einde van het seizoen nog niet in staat om negentig minuten te spelen. Ik verwacht dat de nieuwe trainer ervoor zorgt dat ze fitter zijn."

Vermeulen ziet dat Ajax fitter wordt, maar hij vindt wel dat de club nog een aantal impulsen nodig heeft. "Dat gaat helpen. Zeker als je een plan hebt waarbij de fitheid belangrijk is. Maar het gaat ook om kwaliteit. Farioli kan springen wat hij wil, maar hij zal er toch wat kwaliteit bij moeten hebben. Als je een tijdje geleden tegen een Ajax-fan had gezegd: 'De club gaat spelen met Godts, Fitz-Jim, Baas'. Dan schrikken ze zich, mag ik toch wel aannemen, een hoedje."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!