Frustratie heerst binnen Ajax over uitblijven van transfers

Frustratie binnen Ajax over uitblijvende transfers: 'Intern werd er meer verwacht'

23 juli om 06:05

Binnen Ajax heerst er wat frustratie over de huidige transferzomer bij de Amsterdammers. Dat vertelt Ajax-watcher van Voetbal International Lentin Goodijk in de Pak Schaal Podcast. De club had vooral verwacht al meer spelers verkocht te hebben.

"De mensen intern hadden eigenlijk al verwacht dat ze meer spelers verkocht zouden hebben op dit moment", vertelt Goodijk over het gevoel binnen Ajax over de nog stroperige transferzomer. Tot nog toe werd enkel Bertrand Traoré transfervrij naar Amsterdam gehaald en enkel de reeds verhuurde Georges Mikautadze, Francisco Conceição en Jorge Sánchez werden van de hand gedaan.

Volgens Goodijk wil Ajax in ieder geval nog wel spelers aantrekken die precies passen bij de stijl van coach Francesco Farioli. "Vorig jaar werden de topspelers in mei en juni al weggeplukt voor geweldige bedragen. Nu is het een beetje afwachten en worden er steeds meer spelers in de uitverkoop gedaan. Ze proberen om ergens wat geld binnen te halen zodat ze wat spelers kunnen aantrekken die het proces van Farioli kunnen versnellen."

Goodijk noemt bij die mogelijke spelers de naam van Pablo Rosario, die al lang in verband wordt gebracht met Ajax. "Types als Rosario zorgen ervoor dat je sneller kan gaan spelen zoals de trainer dat wil. Maar dat duurt even en dat zorgt intern wel voor wat frustratie bij Ajax, want ze hadden allang door gewild. Alex Kroes heeft tijdens zijn eerste weken al aangegeven dat de selectie niet heel erg in balans was, dus ze hebben alle plaatjes al klaarliggen. Het blijft echter wachten."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!