Omgba van NAC naar Gent, transferrecord voor Bredase club

'Omgba heeft droomstap alsnog te pakken: NAC schrijft transfergeschiedenis'

22 juli om 18:30

Aimé Omgba gaat NAC Breda alsnog inruilen voor KAA Gent, aldus De Telegraaf. De Belgische club heeft maandag een mondeling akkoord bereikt met de promovendus over een transfersom van 2,8 miljoen euro vast. Alleen de medische keuring moet nog plaatsvinden. 

NAC ontvangt daarnaast ongeveer driehonderdduizend euro aan gegarandeerde bonussen, en ontvangt tien procent van de transfersom bij een eventuele toekomstige transfer van de 21-jarige Omgba. Het vertrek van de middenvelder zal voor NAC de geschiedenisboeken ingaan als de duurste uitgaande transfer van de club ooit. Dat record stond voorheen op naam van Nemanja Gudelj, die in 2013 voor 3 miljoen euro naar AZ trok. 

Omgba wordt al langer in verband met Gent. NAC weigerde aanvankelijk nog om in gesprek te gaan met de Belgen, die hiervoor al twee aanbiedingen deden. Pas nadat Omgba zich kritisch uitliet over zijn werkgever en diens commissaris Pierre van Hooijdonk, ging de club van trainer Carl Hoefkens overstag. Een arbitragezaak wilde de club immers graag voorkomen. 

De Telegraaf weet dat de gesprekken tussen beide clubs afgelopen zaterdag in een stroomversnelling zijn geraakt. In de loop van maandag is een mondeling akkoord bereikt. Omgba, in 55 officiële wedstrijden betrokken was bij twintig NAC-goals (tien doelpunten en tien assists), tekent in België een contract voor meerdere jaren. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!