Go Ahead Eagles vangt vertrek van belangrijke spelers op

Uitgedund Go Ahead begint aan week van waarheid: 'De kwantiteit is nu even minder'

22 juli om 17:20

Paul Bosvelt zag de afgelopen weken de nodige belangrijke spelers vertrekken bij Go Ahead Eagles, maar de technisch manager is ondanks dat hoopvol gestemd. Dat moet ook wel, want de Deventenaren spelen donderdagavond deel één van het Conference League-tweeluik met het Noorse SK Brann. 

De zomerse transferperiode is nog jong, maar Go Ahead raakte al een hoop spelers kwijt. Bas Kuipers (FC Twente), Philippe Rommens (Ferencváros) en Willum Willumsson (Birmingham City) maakten allen een transfer, terwijl trainer René Hake naar Manchester United overstapte. "Ja, dat is altijd lastig. We hielden er vorig jaar al rekening mee, maar toen gebeurde het niet", vertelt Bosvelt aan ESPN

"Het kwam niet echt onverwachts. Daarom hebben we ook Søren Tengstedt gehaald, als opvolger van Willumsson", vervolgt de oud-middenvelder van onder meer Feyenoord en het Nederlands elftal. Het gat dat oud-aanvoerder Kuipers op papier achterlaat, is groot. Bosvelt heeft vertrouwen in de opvolger van de linksback. "Anderen zullen nu opstaan, dat zie je aan bijvoorbeeld Dean James, die een heel goede voorbereiding draait. Dat was ook de intentie, achter Bas Kuipers."

In Deventer ligt de focus nu volledig op donderdagavond 18.30 uur. Dan is SK Brann de tegenstander op De Adelaarshorst. De selectie oogt drie dagen voor het Europese duel ietwat dun, geeft Bosvelt toe. "De kwantiteit is nu even minder, maar als we iedereen aan boord hebben, staan we er behoorlijk voor." Dat Go Ahead ook zonder de vertrokken spelers goed kan spelen, bewees het vorige week nog tegen Genk (2-1 winst). "We hebben tot nu toe goede wedstrijden laten zien, zoals afgelopen woensdag; het fundament staat behoorlijk goed", besluit Bosvelt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!