Aston Villa trekt Amadou Onana aan van Everton

Recordtransfer voor Villa: CL-deelnemer betaalt kleine 60 miljoen voor Rode Duivel

22 juli om 16:44

Aston Villa heeft zich versterkt met Amadou Onana. De middenvelder komt over van Everton en heeft in Birmingham zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf jaar. 

Over het geld dat gemoeid is met de transfer van Onana naar Villa, doet zowel de club van manager Unai Emery als zijn oude werkgever geen uitspraak. Diverse Engelse media weten echter dat het om een bedrag van 50 miljoen pond gaat. Dat is omgerekend een kleine 60 miljoen euro. 

De 22-jarige Onana kroont zich daarmee tot de duurste aankoop aller tijden van The Villans. Dat record stond hiervoor op de naam van Moussa Diaby. Onana was op het afgelopen EK in Duitsland basisspeler bij België. De veelzijdige middenvelder speelde tegen zowel Slowakije, Roemenië, Oekraïne als Frankrijk de volledige wedstrijd. 

Onana, die eerder bij HSV en LOSC Lille speelde, treft bij Villa zijn landgenoot Youri Tielemans. Ook Ian Maatsen staat sinds kort onder contract bij de club uit Birmingham, dat zich op kan gaan maken voor een seizoen met Champions League-voetbal. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!