Lotingbericht Go Ahead

Go Ahead moet naar Schotland of IJsland bij winst op SK Brann in Conference League

22 juli om 14:17
Laatste update: 22 juli om 14:29

Mocht Go Ahead Eagles het tweeluik met SK Brann overleven in de voorronde van de Conference League, dan wacht in de volgende ronde of Valur Reykjavik uit IJsland of St. Mirren uit Schotland op de club uit Deventer in het voorportaal van het derde Europese toernooi.

Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon maandag uitgewezen. Go Ahead moet in de komende anderhalve week eerst nog over twee duels af zien te rekenen met Brann in de tweede voorronde, maar doordat de UEFA al heeft geloot voor de derde voorronde weten de Eagles waar ze aan toe zijn bij een eventuele overwinning.

Na een voorloting bleven de volgende clubs over als mogelijke tegenstanders van Go Ahead: Valur (IJsland) - St. Mirren FC (Schotland), Kilmarnock (Schotland) - Cercle Brugge (België), Brondby IF (Denemarken) - KF Llapi (Kosovo), Stjarnan (IJsland) - Paide Linnamooskind (Estland) en MFK Ruzomberok (Slowakije) - Trabzonspor (Turkije). Uiteindelijk zijn Valur en St. Mirren dus uit de koker gekomen.

Mocht Go Ahead winnen van Brann, dan zal het op 8 augustus en 15 augustus aantreden in de derde voorronde. De ploeg uit Deventer begint dat eventuele tweeluik met een uitwedstrijd in IJsland of Schotland en mag het karwei daarna thuis afmaken. Mocht er over twee wedstrijden eerst al verloren worden van SK Brann, dan is de ploeg uit Deventer al uitgeschakeld in Europa.