Twente kent Champions League-tegenstander:

Twente kent Champions League-tegenstander: duel met Lijnders wacht op Tukkers

22 juli om 12:13
Laatste update: 22 juli om 12:19

FC Twente gaat het in de derde voorronde van de Champions League opnemen tegen Red Bull Salzburg. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon maandag uitgewezen. De Tukkers beginnen hun avontuur in het voorportaal van het miljardenbal met een uitwedstrijd.

Twente, dat ongeplaatst was bij de loting, kon in de derde voorronde stuiten op Red Bull Salzburg, Rangers FC, Lille OSC en Slavia Praag. Maandag kwam het Salzburg van Lijnders uit de koker rollen als tegenstander van de formatie van Joseph Oosting. Op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus speelt Twente de heenwedstrijd tegen de Oostenrijkers, op dinsdag 13 augustus staat de return op de rol.

Als Twente het tweeluik winnend af weet te sluiten, dan wacht er nog één Champions League-voorronde op de Tukkers die ook gewonnen moet worden voor kwalificatie. Als de nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen aan het kortste eind trekt, dient het hoofdtoernooi van de Europa League als vangnet.

Salzburg eindigde vorig seizoen als tweede in de Oostenrijkse Bundesliga, achter kampioen Sturm Graz. Daardoor werd de club voor het eerst in elf jaar tijd geen landskampioen. Deze zomer is Lijnders bij Salzburg aangesteld. Vrijdag zit de Nederlander voor het eerst op de bank bij een officiële wedstrijd van de Oostenrijkse grootmacht, in het bekerduel met FC Dornbirn.