Younes zelfkritisch over periode in Eredivisie

Younes (30) kijkt in spiegel: 'Nog altijd een goede band met mensen bij Ajax'

22 juli om 10:58

Amin Younes is zelfkritisch over bepaalde keuzes die hij maakte gedurende zijn carrière. Na turbulente jaren bij onder andere Ajax en FC Utrecht streek de buitenspeler afgelopen winter neer bij Schalke 04. 

"Ik ben nu ouder en volwassener en heb veel geleerd. Die ervaring kan mij helpen als Schalke-speler", blikt de dertigjarige Younes in een uitgebreid interview met het Duitse Kicker terug op het eerste deel van zijn carrière. "Je doet niet altijd alles goed in het leven, dat geldt achteraf ook voor mij."

De Duitser raakte in Utrecht in opspraak door een incident op het trainingsveld. Na een aanvaring met Henk Fraser, was het de oefenmeester die zijn congé kreeg bij de Domstedelingen. Ook weigerde hij eens in te vallen bij Ajax, was hij onderdeel van een heuse transfersaga bij Napoli en weigerde hij te trainen voor Eintracht Frankfurt. Younes verwijt zichzelf met name één ding.

"Ik moet mezelf er zeker de schuld van geven dat ik zaken soms niet actief heb verduidelijkt. Iets onbecommentarieerd laten, leidt vaak tot een eenzijdige veroordeling van een persoon. Er zijn in het verleden hier en daar misschien meningsverschillen geweest, maar dat heeft niet tot een menselijke breuk geleid. Dat zegt veel als je de feiten nauwkeuriger en objectief bekijkt", verklaart de aanvaller, die zijn periode bij Ajax speciaal aanhaalt.  "Ik heb nog altijd een goede band met Ajax en de mensen van toen. Bijvoorbeeld met mijn toenmalige trainer Frank de Boer."

Younes probeert zijn carrière bij Schalke weer op te pakken. Na een korte periode onder manager Steven Gerrard bij Al Ettifaq, streek de aanvaller neer in Gelsenkirchen. In eerste instantie mocht hij enkel zijn conditie op peil houden, maar al snel sleepte hij een contract in de wacht.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!