'United ziet Everton voor tegenaanval kiezen met Branthwaite'

'Manchester United ziet Everton met contractvoorstel voor tegenaanval kiezen'

22 juli om 09:14

Everton is voorlopig niet van plan Jarrad Branthwaite te verkopen aan Manchester United, zo meldt Fabrizio Romano. The Toffees gaan de felbegeerde centrumverdediger zelfs een vernieuwd contract voorschotelen, waardoor een transfer naar de ploeg van Erik ten Hag nóg lastiger wordt.

Branthwaite kan rekenen op grote interesse. Tottenham Hotspur en met name Manchester United azen op zijn handtekening. Everton, zijn huidige werkgever, bereidt momenteel echter ook een contractaanbieding voor. De club wil Branthwaite maar al te graag in Liverpool houden en United de loef afsteken.

Manchester United zag tot nu toe al twee biedingen op Branthwaite afgewezen worden door Everton, dat de hoofdrolspeler ook volgend seizoen bij de selectie wil houden. De club zou alleen akkoord gaan met een vertrek als er een bod van rond de tachtig miljoen pond binnenkomt, wat neerkomt op zo'n 93 miljoen euro.

Everton nam Branthwaite in 2020 voor ruim één miljoen euro over van Carlisle United. De verdediger, die in het seizoen 2022/2023 een goede indruk achterliet op huurbasis bij PSV, heeft nu nog een contract tot medio 2027 op Goodison Park. Binnenkort gaat hij zich buigen over de nieuwe aanbieding.