'Sutalo ligt goed in de markt: Champions League lonkt'

'Sutalo ligt goed in de markt: Champions League-deelnemer broedt op transfer'

22 juli om 08:44
Laatste update: 22 juli om 09:52

Josip Sutalo heeft over belangstelling niet te klagen. Veel clubs zijn voor hem in de markt en inmiddels kan de Ajax-verdediger met Bologna nóg een interessante gegadigde aan de wachtrij toevoegen.

La Gazzetta dello Sport pakt uit met het nieuws dat Sutalo op het lijstje staat bij Bologna, dat komend seizoen - na een indrukwekkend Serie A-jaar - debuteert in de Champions League. De Kroaat (24) koos een jaar geleden voor Ajax, maar maakte een belabberde indruk en lijkt alweer te mogen vertrekken.

Bologna is nu een van zijn potentiële bestemmingen, net als Fiorentina en Leverkusen. Eerder werden ook Brighton & Hove Albion, Wolverhampton Wanderers en West Ham United met hem in verband gebracht. Bologna is op zoek naar een opvolger van Riccardo Calafiori, die op weg is naar Arsenal. Volgens de roze sportkrant worden het 'complexe onderhandelingen' rond Sutalo, maar 'kan het een succes worden'. De vraagprijs van Ajax zou tussen de vijftien en twintig miljoen liggen.

Bologna heeft wel meer ijzers in het vuur. Daniele Rugani, ook begeerd door Ajax, staat op de nominatie om over te komen van Juventus, terwijl de komst van Mats Hummels nog altijd in de lucht hangt. Ook de Duitse verdediger kon naar verluidt naar Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!