Commotie in Noorwegen: duel gestaakt na bizar VAR-protest

Bizar VAR-protest in Noorwegen: duel na half uur gestaakt

21 juli om 22:18
Laatste update: 21 juli om 22:24

Het duel tussen Rosenborg BK en Lillestrøm SK in de Noorse Eliteserien is zondag om een opmerkelijke reden definitief gestaakt. Nadat de wedstrijd reeds vier keer was stilgelegd wegens protesten tegen de VAR vanuit beide supportersgroepen, had arbiter Rohit Saggi er na een half uur genoeg van.

In eerste instantie werd nog overwogen om het duel zonder supporters uit te laten spelen, maar na spoedoverleg met de Noorse voetbalbond en de lokale politie is besloten de wedstrijd bij een 0-0 stand definitief te staken, nadat er onder meer rookbommen, tennisballen en viskoekjes op het veld werden gegooid vanaf de tribunes.

Het is niet de eerste protestactie tegen de VAR in de hoogste Noorse afdeling. Carl-Erik Torp, een Noorse analist, gaf recentelijk al aan dat hij verwacht dat de videoscheidsrechter in Noorwegen zal worden afgeschaft. "Het lijkt erop dat de supporters een beslissing hebben genomen, dus ik verwacht dat ze de VAR kunnen laten verdwijnen. Supporters hebben een grote stem, je kunt ze niet altijd negeren."

Het is niet bekend wanneer het duel zal worden uitgespeeld, maar in gesprek met NRK stelt scheidsrechter Saggi dat het moment zal moeten worden bepaald in overleg met de clubs. Ook stelt hij te balen van het gedrag van de supporters. "Ik vind het triest voor het voetbal. We zijn hier ook omdat we willen dat er voetbal wordt gespeeld en de wedstrijd wordt uitgespeeld."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!