Romano meldt akkoord: Diaby van Aston Villa naar Al Ittihad

'Here we go': Al Ittihad betaalt zestig miljoen voor nieuwe vleugelflitser

21 juli om 21:26

Moussa Diaby gaat Aston Villa definitief verruilen voor Al Ittihad, zo meldt Fabrizio Romano. De transfergoeroe spreekt van een akkoord tussen alle betrokken partijen, waarbij alleen het papierwerk nog in orde zal moeten komen.

Naar verluidt is er een mondeling akkoord bereikt tussen Aston Villa en Al Ittihad, voor een transfer van een bedrag van zestig miljoen euro, inclusief bonussen. Zelf zou Diaby reeds voor vijf jaar hebben getekend bij de club uit Saudi-Arabië, die onlangs ook Houssem Aouar overnam van AS Roma, voor een som van twaalf miljoen euro. Daarnaast spelen ook Karim Benzema, N'Golo Kanté en Fabinho voor Al Ittihad.

Diaby heeft er één seizoen opzitten in de Premier League, na in de zomer van 2023 over te zijn gekomen van Bayer Leverkusen. Hiervoor stond de Fransman onder contract bij Paris Saint-Germain. Met Aston Villa kende Diaby een goed seizoen, waarin de club uit Birmingham zich wist te plaatsen voor de Champions League. In 38 duels in de Premier League kwam de aanvaller tot zes goals en acht assists. Ook kwam hij elfmaal uit voor het nationale team van Frankrijk.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!