Blamage voor Borussia Dortmund: CL-finalist met 4-0 ten onder in Thailand

Blamage voor Borussia Dortmund: CL-finalist met 4-0 ten onder in Thailand

21 juli om 20:53
Laatste update: 22 juli om 02:14

Borussia Dortmund heeft een pijnlijke oefennederlaag geleden. De club, met de nieuwe trainer Nuri Sahin, verloor zondag met kansloze cijfers van de nummer vier van Thailand, BG Pathum United, waar Lars Veldwijk actief is. De Champions League-finalist verloor met 4-0.

Hoewel Dortmund nog de nodige internationals moest missen, trad het aan met onder meer Niklas Süle, Youssoufa Moukoko, Julian Brandt, Felix Nmecha en Karim Adeyemi, en viel Sébastien Haller in de tweede helft in. Melvyn Lorenzen, die ooit nog actief was voor ADO Den Haag, bracht Pathum United aan de leiding. Kort voor rust was hij ook betrokken bij de 2-0, toen hij Teerasil Dangda in staat stelde om te scoren.

Beide ploegen kwamen in de tweede helft met tien nieuwe spelers het veld op. Ook Veldwijk mocht zich bewijzen, en dat dat door een assist te leveren. Na een pass van de Zuid-Afrikaan plaatste Jaroensak Wonggorn de bal in de verre hoek, waarmee hij zijn team aan een 3-0 voorsprong hielp. Het werd echter nog erger voor de Duitsers, nadat Wonggorn wederom doeltreffend was na een scherpe counter: 4-0.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!