Te Kloese laat zich uit over Gimenez-toekomst

Te Kloese verkoopt Gimenez slechts onder één voorwaarde: 'Hele belangrijke speler'

21 juli om 15:25
Laatste update: 21 juli om 15:25

Feyenoord gaat Santiago Gimenez deze zomer niet zomaar verkopen. Dat heeft Dennis te Kloese, de algemeen directeur van de Rotterdammers, zondag verteld op de Open Dag van de club. 

Gimenez begon stormachtig aan het afgelopen seizoen, waarna de klad er een beetje in kwam. Ook internationaal ging het afgelopen zomer niet heel goed. "Hij heeft een moeilijke Copa América achter de rug", begint Te Kloese in gesprek met ESPN. "Het is heel onrustig bij het Mexicaanse elftal, de trainer is nu ook weg. Ik denk niet dat dat hem geholpen heeft", stelt de directeur, die zelf ook jarenlang werkzaam was in Mexico. 

"Als je kijkt naar zijn statistieken, en alles wat hij vorig seizoen gedaan heeft, is dat natuurlijk heel bijzonder voor een jongen van zijn leeftijd", vervolgt Te Kloese. "Hij is een hele belangrijke speler. Ook voor hem (net als met David Hancko, red.) geldt: er moet echt iets voorbijkomen waarvan wij met z'n allen denken: daar kunnen we geen nee tegen zeggen. En dan moet hij het er ook nog eens heel erg mee eens zijn."

De 23-jarige Gimenez heeft bij Feyenoord nog een contract tot de zomer van 2027. De spits werd eerder dit jaar al in verband gebracht met Tottenham Hotspur en Atlético Madrid. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!