Terroristische aanslag rond EK-finale verijdeld

Mogelijke aanslag rond EK-finale verijdeld door Duitse politie

21 juli om 14:45
Laatste update: 21 juli om 14:49

De Duitse politie heeft in aanloop naar de EK-finale in Berlijn een drietal huizen binnengevallen voor een huiszoeking. De aanleiding daarvoor was dat de politie het vermoeden had dat er een terroristische aanslag door IS in de maak was. Dat meldt The Sun, dat met een woordvoerder van de politie heeft gesproken. 

De Duitse politie had het vermoeden dat er rondom de finale, gespeeld tussen Spanje en Engeland, mogelijk een aanslag gepleegd zou worden op de fanzone van de Engelsen, die zich bevond op het Breitscheidplatz in de Duitse hoofdstad. Daar hadden duizenden supporters van The Three Lions zich verzameld. 

Er zijn meerdere huizen in Berlijn binnengevallen. Uiteindelijk zijn er drie verdachten overmeesterd door Duitse agenten. De drie verdachten zijn vervolgens opgesloten. De politie was eigenlijk op zoek naar een vijftal personen, nadat er verdachte foto's waren gemaakt van het Breitscheidplatz. De mannen in kwestie stonden bij de politie al langer bekend als aanhangers van IS. 

Het Breitscheidplatz is al eerder een doelwit geweest van de terroristische organisatie. Op 19 december 2016 kwamen er dertien mensen om het leven toen terrorist Anis Amri met een vrachtwagen over het plein, destijds omgetoverd tot kerstmarkt, reed.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!