Hoeness laat zich uit over De Ligt-transfer

Hoeness zinspeelt op transfer: 'De Ligt is Nederlands en de United-coach ook...'

21 juli om 14:10

Uli Hoeness heeft zich uitgelaten over een mogelijk vertrek van Matthijs de Ligt bij Bayern München. Eerstgenoemde, erevoorzitter van Der Rekordmeister acht de kans dat de Nederlandse centrale verdediger naar Manchester United vertrekt niet kansloos. 

De Ligt wordt al een tijdje in verband gebracht met United. Volgens de laatste berichtgeving zouden de onderhandelingen tussen Bayern en de Engelse topclub momenteel een beetje gestagneerd zijn. Ook het aantrekken van Leny Yoro, eveneens centrale verdediger, lijkt een transfer van de Oranje-international naar Old Trafford niet te bespoedigen. 

Toch is de kans dat hij naar United trekt nog aanwezig. "Het is mogelijk dat er een verdediger vertrekt", vertelt Hoeness zondagmiddag, opgetekend door diverse Duitse media. "De Ligt is Nederlands, en de coach van Manchester United is Nederlands...", vervolgt het clubicoon, die niet vindt dat Bayern de oud-speler van Ajax koste wat kost moet verkopen. "Ik zou er geen probleem mee hebben als hij blijft. Persoonlijk zou ik Dayot Upamecano alleen nooit verkopen."

Waar Bayern bij een juist bod bereid lijkt te zijn om De Ligt van de hand te doen, geldt dat allerminst voor de supporters. Een petitie om de Oranje-international voor de club te behouden is inmiddels al meer dan 60.000 keer ondertekend. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!