'De Bruyne bereikt akkoord met Al Ittihad'

'De Bruyne vindt het na negen jaar City welletjes en sluit lucratief akkoord'

21 juli om 11:40

Kevin De Bruyne lijkt Manchester City na negen jaar te gaan verlaten. Volgens transferverslaggever Rudy Galetti heeft de 33-jarige Belg een persoonlijk akkoord bereikt met Al Ittihad, een topclub uit Saudi-Arabië.

Galetti kwam als eerste met het nieuws, maar onder meer Diario AS, The Daily Mail en The Mirror maken ook gewag van de persoonlijke overeenkomst tussen De Bruyne en Al Ittihad. De spelmaker heeft nog een contract voor één seizoen bij Manchester City, maar hij zette al een tijdje de deur open voor een lucratieve transfer naar Saudi-Arabië. Die lijkt er nu ook te komen.

Bij Al Ittihad staan onder meer al Houssem Aouar, N'Golo Kante en Karim Benzema op de loonlijst. De ploeg uit Saudi-Arabië heeft nu ook De Bruyne overtuigd, maar moet nog wel een akkoord vinden met Manchester City. De Rode Duivel speelt sinds 2015 voor The Citizens en groeide uit tot dragende speler. Hij won onder meer zes keer de Premier League in negen seizoenen. In 2023 werd ook de Champions League veroverd.

Al Ittihad is trouwens niet alleen bezig met De Bruyne. De club wil ook doelman Ederson overnemen van Manchester City. De 30-jarige Braziliaan heeft bij City nog een contract tot medio 2026, maar wil zelf graag de lucratieve overstap maken. De Engelse grootmacht verlangt zo'n vijftig à zestig miljoen euro voor hem.