'FC Utrecht strikt Almere-uitblinker Cathline'

'FC Utrecht strikt Almere-uitblinker 'die minimaal gelijk is aan Driouech''

21 juli om 11:22

FC Utrecht gaat zich versterken met Yoann Cathline. De Domstedelingen nemen de 21-jarige vleugelspeler op huurbasis over va Lorient, mét een optie tot koop. Dat meldt Fabrizio Romano zondagochtend.

Cathline was afgelopen seizoen ook al actief in de Eredivisie. Voor Almere City FC speelde hij 31 officiële duels, waarin hij goed was voor zes goals en vier assists. Hoewel de Fransman van origine een aanvaller is, maakte hij als wingback een prima indruk. Kees Luijckx tipte hem in maart zelfs als potentiële versterking voor Ajax. "Ik zou hem liever in mijn team hebben dan Sosa", zei de ESPN-analist.

"Hij is gewoon heel gevaarlijk in de één tegen één", vertelde de oud-prof verder. "Hij kan versnellen en hij houdt de controle over zijn acties. Ik vind dit echt een interessante speler. Couhaib Driouech kon naar PSV en Feyenoord. Ik vind hem ook echt wel minimaal gelijk daaraan."

Cathline heeft nog een contract tot medio 2027 bij Lorient, dat uitkomt in de Ligue 2. Hij is alweer de negende zomerse aanwinst voor FC Utrecht. Miguel Rodríguez, Paxten Aaronson, Tom de Graaff, Matisse Didden, David Min, Alonzo Engwanda, Siebe Horemans en Noah Ohio gingen hem voor.