Stewart komt met 'vingerwijzing' naar Atlético

Stewart komt met 'vingerwijzing': "Wij willen gezien worden als grote partij"

21 juli om 10:20

Earnest Stewart is niet van plan om spelers met aflopende contracten naar de uitgang te jagen bij PSV. De Eindhovenaren sloegen daarom onder meer het veel te lage bod van Atlético Madrid op Walter Benítez af.

Naar verluidt wilde de Spaanse topclub enkele miljoenen betalen voor de Argentijnse doelman. "Wij willen gezien worden als een grote partij en ook zo behandeld worden", zegt Stewart in het Eindhovens Dagblad, dat spreekt van een 'duidelijke vingerwijzing' naar Atlético.

Benítez ligt net als onder anderen Olivier BoscagliJordan Teze, Mauro Júnior en Armando Obispo nog maar tot medio 2025 vast. "Er is belangstelling voor een aantal van deze spelers, omdat ze vorig seizoen goed presteerden en een kortlopend contract hebben. Spelers maken in zo'n geval sportieve, financiële en soms familiaire afwegingen bij hun keuzes", stelt Stewart. 

Uit de situatie van Benítez blijkt al dat PSV de deur niet meteen openzet. "Wij hoeven als gezegd niet te verkopen en ook niet per se bij aflopende contracten. Bij PSV kijken we wat een transfer oplevert, maar zeker ook wat een kampioenschap in het laatje brengt. Je kunt per se nog een aantal miljoenen voor een speler met een aflopend contract willen en hem daarom verkopen, maar de titel brengt veel meer op. We maken die afweging bij biedingen elke keer, maar ik heb er ook vertrouwen in dat meerdere aflopende contracten bij ons nog worden verlengd."

Stewart gaf al aan dat PSV alleen nog een nieuwe centrale verdediger en mogelijk een rechtsbuiten wil, als de selectie verder intact blijft. De landskampioen hoeft immers geen spelers te verkopen. Het maakt het onder meer makkelijker om Jerdy Schouten te behouden. "We gaan ervan uit dat hij blijft", benadrukt de Amerikaan nog maar eens.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!