Flick introduceert zichzelf en speelstijl bij FC Barcelona

Flick wil terug naar 'Hollandse School' met Barcelona: 'Dat is mijn doel'

21 juli om 09:55
Laatste update: 22 juli om 09:40

Hansi Flick wil met FC Barcelona terug naar de stijl die het hanteerde onder Johan Cruijff. In een eerste groot interview als hoofdtrainer van de Catalanen stelt de Duitser zich voor en introduceert hij zijn ideeën.

"Toen ik besloot trainer te worden, was Barça meteen mijn voorbeeld", begint Flick tegen Mundo Deportivo. "Ze spelen hier altijd fantastisch voetbal. Daarnaast worden er spelers ontwikkeld. Iedereen praat over Barça. De passie die je hier voelt is ongelooflijk. Daarom ben ik ook zo blij om hier te zijn. Vanaf de eerste dag voel ik het respect en de hartstocht."

Vervolgens verwijst de oefenmeester naar zijn connectie met Nederland. "Ik ben altijd geobsedeerd geweest door de Hollandse School. Die stijl van voetballen is ook in Barcelona omarmd. Ik heb Johan Cruijff bestudeerd. Hij heeft de filosofie van Barça bepaald. Wat hij met de club wilde, is ook waar ik naartoe wil. Het is mijn doel om Barça zo te laten spelen", legt de Duitser zijn speelstijl uit.

Samen met technisch directeur Deco werkt Flick deze zomer hard aan het op orde brengen van de selectie van de Catalanen. "We willen meer kwaliteit in dit elftal. We hebben goede, jonge spelers, maar hebben ook voetballers nodig die een wedstrijd voor je gaan winnen. Spelers die ook nog attractief kunnen spelen. We willen dominant zijn, druk zetten en iedereen moet zich aan de bal vrij kunnen voelen", besluit de trainer. Onder andere Dani Olmo en Nico Williams worden nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Camp Nou.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!