Tommy Setford gaat Ajax verlaten en contract tekenen bij Arsenal

Romano weet het zeker: 'Ajax-doelman tekent zondag nog bij Arsenal'

21 juli om 08:39

Ajax gaat officieel afscheid nemen van Tommy Setford. De talentvolle doelman staat al geruime tijd op het punt om voor Arsenal te tekenen, maar Fabrizio Romano heeft inmiddels het verlossende woord gegeven. Setford tekent zondag nog zijn contract in Noord-Londen.

Setford gaat bij Arsenal een contract voor vier jaar tekenen. De achttienjarige doelman is jeugdinternational van Engeland, maar al jaren actief in de jeugdopleiding van Ajax. In Noord-Londen is hem 'een aantrekkelijk sportief plan' voorgelegd en gaat hij werken met dezelfde keeperstrainer, als in de jeugdelftallen van Engeland.

The Athletic meldde eerder al dat er met de transfer van Setford naar Arsenal een bedrag gemoeid gaat van minimaal één miljoen euro. In een eerder stadium deed Arsenal een openingsbod van 400.000 euro om het tot 2025 lopende contract van Setford af te kopen. Ajax ging daar echter niet mee akkoord.

De vertrekkende sluitpost kwam afgelopen seizoen uit voor Ajax Onder 19. Setford maakte nog niet zijn debuut voor Ajax 1 of Jong Ajax. In het huidige seizoen zou hij de mogelijkheid hebben gekregen om aan te sluiten bij laatstgenoemde ploeg, maar dat ziet de doelman dus niet zitten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!