Ajax ziet meer dan twintig jeugdspelers vertrekken: Rotterdam populaire bestemming

Pijnlijk verlies voor Ajax: Feyenoord plukt drie jeugdspelers weg uit Amsterdam

21 juli om 08:19
Laatste update: 21 juli om 09:23

Ajax zag aan het eind van het afgelopen seizoen meer dan twintig jeugdspelers vertrekken. Een groot deel daarvan vertrekt richting Rotterdam. Aartsvivaal Feyenoord pikt drie spelers weg uit de Amsterdamse jeugdopleiding en de populairste bestemming onder de talenten is partnerclub Sparta Rotterdam.

Naast de negentien uitstromers waarvan Ajax uit eigen initiatief afscheid neemt, plukt Feyenoord nog eens drie jeugdspelers weg van De Toekomst. Jivayno Zinhagel en de broertjes Nick en Tim de Koning vertrekken allen richting Rotterdam-Zuid.

Ajax raakt ook Onder 18-speler Olaf Gorter kwijt. De middenvelder, die gedurende het afgelopen seizoen al bij Jong Ajax aansloot, kiest voor een overstap naar het Italiaanse Lecce. Met Tommy Setford gaat er hoogstwaarschijnlijk nóg een jeugdspeler verloren. Een transfer naar Arsenal lijkt inmiddels onvermijdelijk.

Ajax Onder 15 neemt afscheid van het hoogste aantal spelers. Het team kent in totaal zeven uitstromers. De populairste bestemmingen onder de vertrekkende talenten van Ajax zijn partnerclub Sparta en de Amsterdamse amateurclub AFC, blijkt uit een overzicht van Ajax Showtime.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!