Liverpool gaat bod doen op Inácio van Sporting

'Slot wil eerste aankoop verwelkomen: Liverpool bereidt bod voor op Portugees'

21 juli om 07:51
Laatste update: 21 juli om 08:24

Liverpool gaat een bod doen op Sporting Portugal-verdediger Gonçalo Inácio, zo melden Engelse en Portugese media. De Portugees international zou de eerste aankoop moeten worden onder kersvers hoofdtrainer Arne Slot.

Hoewel voor Slot en Liverpool de voorbereidingen op een nieuw en intens Premier League-seizoen al in volle gang zijn, houdt de club zich tot dusver rustig op de transfermarkt. Slot maakte vanaf het begin duidelijk dat hij de selectie die hij erfde van Jürgen Klopp en co. eerst zelf mee wilde maken en beoordelen, alvorens er transferplannen gemaakt werden.

Na enkele weken in de voorbereiding lijkt het erop dat Slot en Liverpool werk gaan maken van een potentiële eerste zomeraankoop. Inácio, doorgaans een steunpilaar in de defensie van Sporting, moet naar de Premier League komen. Liverpool heeft de Portugees geïdentificeerd als prioriteit en bereidt een eerste bod voor.

Sporting zou in eerste instantie minimaal zestig miljoen euro willen ontvangen voor Inácio, maar zou bereid zijn de gesprekken te beginnen vanaf 45 miljoen euro. De 22-jarige mandekker heeft in Lissabon nog een contract tot medio 2027.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!